fbpx

Γενικά

 

Τα προτεινόμενα από την «αγαθόν» Διδακτορικά Προγράμματα, υλοποιούνται από τα σπουδαιότερα δημόσια Ισπανικά Πανεπιστήμια με μακρόχρονες παραδόσεις και αναγνωρισμένα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Βέβαια, εκτός νέων πτυχιούχων, είναι προσαρμοσμένα να δέχονται  επιστήμονες  και επαγγελματίες, που ήδη εργάζονται.

Οι Διδάκτορες, έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στην έρευνα, να δουλέψουν και να μάθουν δίπλα σε καταξιωμένους επιστήμονες και ιδρύματα και να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία και τις δεξιότητες για μια λαμπρή ακαδημαϊκή και επαγγελματική καριέρα. Η γλώσσα  είναι η Αγγλική και το χρονικό διάστημα φοίτησης είναι 3 χρόνια. Η έρευνα μπορεί να αναπτυχθεί σε ελληνικές  δομές και θα χρησιμοποιούνται όλα τα τεχνολογικά μέσα, για την τακτική επαφή με τους επιβλέποντες καθηγητές. Οι Διδάκτορες επίσης, θα παρευρίσκονται  στην Ισπανία, για την οργάνωση των   ερευνητικών δραστηριοτήτων και την παρουσίαση των ερευνών τους σε Διεθνή Συνέδρια, σε περιόδους εορτών και καλοκαιρινών διακοπών. Στο τέλος του πρώτου έτους και μετά από αξιολόγηση των εργασιών, οι υποψήφιοι Διδάκτορες, θα μπορούν να εγγραφούν στο 2ο έτος και ενός άλλου Πανεπιστημίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε., η απονομή ευρωπαϊκού τίτλου από δύο Πανεπιστήμια, ορίζεται, ως «Διεθνές Διδακτορικό» κι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και κύρος στην αγορά εργασίας.
Τα ερευνητικά αποτελέσματα, θα δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Επιπρόσθετα, οι Διδάκτορες θα μπορούν να συνεχίσουν σε ευρωπαϊκά projects και μεταδιδακτορικές έρευνες, προοπτικές, οι οποίες, τώρα πια, μπορούν να υλοποιηθούν μόνο σε δίκτυα δημοσίων και καταξιωμένων Πανεπιστημίων της Ε.Ε.
Πρέπει επίσης να τονιστεί, ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ενδιαφέρουν όλη την επιστημονική κοινότητα της Ευρώπης. Θέματα όπως η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η υγεία, η πρόνοια, το μεταναστευτικό, δεν είναι μόνο ελληνικά, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, όλοι οι μεγάλοι διανοούμενοι τάχθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει μέλλον αξιόλογο για τη χώρα, που θα γνωρίσει και πάλι μεγάλη πρόοδο τα επόμενα χρόνια.  
Άρα, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, είναι επίκαιρο ένα Διδακτορικό  σ’ ένα απ’ τα Πανεπιστήμια που προτείνουμε.  

 

Σχολές Διδακτορικών

Η έρευνα, ως βάση και στόχος των PhD, μαζί με τον σημαντικό ρόλο που ο υποψήφιος Διδάκτορας καλείται να διαδραματίσει σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας. Οι Σχολές Διδακτορικών, δημιουργούν μια καινοτόμα διάσταση στο μοντέλο της ανάπτυξης των Διδακτορικών στα Πανεπιστήμια, σε συνεργασία  με άλλους φορείς, οργανισμούς και θεσμούς που εμπλέκονται, τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Διεθνές επίπεδο.

Αυτό πραγματοποιείται με γνώμονα τις ευρωπαϊκές οδηγίες, που περιέχονται στην Ανακοίνωση του Βερολίνου, (2003) και που αναπτύχθηκαν περαιτέρω, στη Σύνοδο της Bergen, (2005). Η βάση για το νέο Ευρωπαϊκό Διδακτορικό, χτίστηκε στις οδηγίες που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια των Συνόδων  του Salzburg, (2005 και 2010). Η άνοδος των  Σχολών  Διδακτορικών στην Ευρώπη, (17% το 2005, 65% το 2010), δείχνει μια σαφή προσπάθεια  των χωρών, για την ανάπτυξή αυτών. Υπάρχουν πολλά μοντέλα Διδακτορικών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, Διατμηματικό, Διαπανεπιστημιακό, Διεθνές, κλπ, όσο και σε επίπεδο Διεπιστημονικότητας. Γενικά, δεν υιοθετείται το ένα ή το άλλο μοντέλο, αλλά η επιλογή γίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά, τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν.

Τα παραπάνω, οδηγούν στην αναγκαιότητα της ίδρυσης αυτών των Σχολών, που παρέχουν  υψηλής ποιότητας Εκπαίδευση στην Έρευνα, μία απ’ τις θεμελιώδεις αρχές  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.       

Όλα τα Πανεπιστήμια, με τα οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός «αγαθόν», έχουν σχολές Διδακτορικών και τα περισσότερα από τα Διδακτορικά Προγράμματα στα οποία φοιτούν οι υποψήφιοί μας, είναι Διαπανεπιστημιακά, με την συμμετοχή 2-3 Πανεπιστημίων.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…